2012.12.03.
13:15

Instant Brownies

20120331_RichFudgeyRawVeganBrownies_001.jpgEz a brownie teljesen instant, nyers, gluténmentes, sütést nem igényel és kizárólag feldolgozatlan alapanyagokat tartalmaz. Ha lehet édességet büntetlenül és egészségesen majszolni, akkor azt így.

Cukor, liszt, koleszterin, glutén és laktóz egy csepp sem! Helyette csakis egészséges, teljes-értékű összetevők, hasznos zsírsavak és antioxidánsok mindössze egy kis turmixolással.

 

Instant Brownies

2 pohár dióféle (dió, kesudió, brazildió, esetleg ezek keveréke)

¼ pohár 100%-os, holland kakaópor

kb. 2 pohár datolya

1 evőkanál vanília kivonat (opcionális)

½ pohár apróra darabolt sötét étcsokoládé (opcionális)

 

Lépések:

1. A 2 pohár dióféléket egy food processorban vagy kávédarálóban őröld meg. (Turmixgépet is használhatsz erre a célra, de ebben az esetben nem lesz annyira lisztszerű a darált diód, ami változtat a brownie állagán, de rosszabb semmiképp sem lesz tőle.) A lényeg, hogy lisztszerű állagot érj el a magok megőrlésével. Krémet ne csinálj belőle.

2. Add hozzá a kakaóport. (Ha kávédarálót használtál eddig, akkor most mindent egy food processorban, vagy egy turmixgépben folytass.)

3. Add a keverékhez a vanília kivonatot és az egész datolya szemeket is. (Ha turmixgépet használsz és nem food processort, akkor esetleg áztasd be őket forró vízben fél órára. Majd öntsd le róla a vizet és papírtörlővel itasd át.)

4. Turmixold össze az egészet. (Néha állítsd meg a turmixgépet és kavarj bele fakanállal, ha szükséges.)

5. Add a keverékhez a csokoládé darabkákat is.

6. Ellenőrizd most, hogy összeáll-e már a keverék és tudsz-e golyócskákat formálni belőle a kezeddel. (Ha nem, adj még hozzá több datolyát és pici vizet esetleg.)

7. Ha formálható állagú lett a tésztád, akkor tedd a keveréket bármilyen jégkocka formába, muffin formába vagy négyzet alakú sütőformába. Ha egyik sincs, formázz csak golyócskákat belőle a kezeddel. Tedd a hűtőbe pár órára. Szépen szeletelhető, vagy formából eltávolítható gazdag, csokis sütiket kapsz. Élvezd büntetlenül!

2 komment

Címkék: receptek édesség desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr124944934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Julia Papp 2013.03.11. 23:48:09

Az íze hihetetlenül finom, de nekem az állaga nem sikerült. Úgy csináltam, ahogy le van írva, de egyszerűen nem akarta vinni a turmix a dolgokat, így tettem hozzá egy kis vizet, aztán a masszát jégkockatartóba adagoltam, de nem lett keményebb, és kivenni sem egyszerű. Mit javasolsz?

eddmagad 2013.03.11. 23:59:03

@Julia Papp:
Valóban egyszerűbb food processor-ral, mint turmixgeppel.
Esetleg áztasd be a datolyakat vízben egy éjszakára, hogy jobban vigye a turmixgep. Sokszor meg kell állni, es belekavarni a gépbe, hogy egyenletesen vigyen mindent. Ha valamit kell hozza tenni az állaga miatt, akkor vizet nem javaslok, viszont 100%-os mogyorovaj vagy mandulavaj szuper lesz hozza. Ezeket bioboltokban, esetleg Müller vagy DM üzletekben tudod beszerezni.
Leginkabb szilikonos formába javaslom beletenni, de ha ilyen nincsen, akkor formázz belőle golyócskakat a kezeddel. Ezeket talalhatod muffin papírokba is belehelyezve, így dekoratív lesz, es brownie helyétt bonbonokat kapsz. :)
süti beállítások módosítása