Tökéletes őszi desszert, mikor szezonja van a finomabbnál finomabb körtefajtáknak. Én imádom az ilyen krémes, fagylaltos recepteket, amelyek csak olvadnak a számban. Egy laktató ebéd vagy vacsora után másra nem is vágyhat az ember kísérőként. Ráadásul nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, így nagyon praktikus vendégváró recept is! Csak össze kell turmixolni a hozzávalókat és betenni a hűtőbe. Mindenki imádni fogja!
A legfinomabb, ha valamilyen gyümölcságyon tálalod. Az én kedvenc variációm az, amikor fagyasztott erdei gyümölcsöket vagy áfonyát teszek a kehely aljára, meglocsolom pici balzsamecettel és mézzel, majd ráhalmozom a körtekrémet és a hűtőben hagyom az ízeket összeérni.
Körtés selyemkrém
Kb. 2 adag
4 darab érett, lédús körte (meghámozva, kimagozva)
½ pohár kesudió vagy dió (turmixgéptől függően 5 órára vagy akár egy éjszakára beáztatva, majd a vizet leöntve)
1 evőkanál vanília kivonat
Fahéj (opcionális)
Gyümölcsök
Lépések:
1. Tedd a körtét, a beáztatott, majd leszűrt kesudiót és a vaníliát a turmixgépbe. Csakis lédús, érett körtével lesz jó a recept. Lassú fokozatról indulva turmixold jó pár percig krémesre az összetevőket (amíg teljesen krémes). Ha túl sűrűnek találod, pici vizet adj hozzá!
2. Készítsd el a gyümölcságyat. Vágj apróra bármilyen fagyasztott vagy friss gyümölcsöt. Pici mézzel és balzsamecettel keverd őket össze és tedd a kelyhek aljára.
3. Öntsd a gyümölcságyra a körtekrémet. Szórd meg fahéjjal és mehet a hűtőbe!