2012.09.19.
20:26

Körtés selyemkrém

DSC_0115c.jpgTökéletes őszi desszert, mikor szezonja van a finomabbnál finomabb körtefajtáknak. Én imádom az ilyen krémes, fagylaltos recepteket, amelyek csak olvadnak a számban. Egy laktató ebéd vagy vacsora után másra nem is vágyhat az ember kísérőként. Ráadásul nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, így nagyon praktikus vendégváró recept is! Csak össze kell turmixolni a hozzávalókat és betenni a hűtőbe. Mindenki imádni fogja!

A legfinomabb, ha valamilyen gyümölcságyon tálalod. Az én kedvenc variációm az, amikor fagyasztott erdei gyümölcsöket vagy áfonyát teszek a kehely aljára, meglocsolom pici balzsamecettel és mézzel, majd ráhalmozom a körtekrémet és a hűtőben hagyom az ízeket összeérni.

 

Körtés selyemkrém

Kb. 2 adag

4 darab érett, lédús körte (meghámozva, kimagozva)

½ pohár kesudió vagy dió (turmixgéptől függően 5 órára vagy akár egy éjszakára beáztatva, majd a vizet leöntve)

1 evőkanál vanília kivonat

Fahéj (opcionális)

Gyümölcsök

 Lépések:

1. Tedd a körtét, a beáztatott, majd leszűrt kesudiót és a vaníliát a turmixgépbe. Csakis lédús, érett körtével lesz jó a recept. Lassú fokozatról indulva turmixold jó pár percig krémesre az összetevőket (amíg teljesen krémes). Ha túl sűrűnek találod, pici vizet adj hozzá!

2. Készítsd el a gyümölcságyat. Vágj apróra bármilyen fagyasztott vagy friss gyümölcsöt. Pici mézzel és balzsamecettel keverd őket össze és tedd a kelyhek aljára.

3. Öntsd a gyümölcságyra a körtekrémet. Szórd meg fahéjjal és mehet a hűtőbe!

Szólj hozzá!

Címkék: receptek édesség desszert kesudió

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr94788896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása