2012.04.18.
16:57

Pikk-pakk szendvics

DSC_0097_2.JPG

Itt egy gyors reggeli ismét, vagy akár hideg vacsora. Semmi mást nem kell tenned, csak egy kis pácot elkészítened a tofu szeletekre és ezket kisütnöd (akár seitan/búzahús szeletekkel is működik). Ha rám hallgatsz, a tofut már előző este megkened a szósszal és reggel csak kisütöd pikk-pakk, két szelet rozskenyér közé teszed, gazdagítod uborka, répa, retek szeletekkel, becsomagolod és már viszed is magaddal reggelire. Ha nem készültél elő előző este, se baj, akkor is maximum 10 percet fog igénybe venni ennek a szendvicsnek az elkészitése tokkal-vonóval.

És mennyivel jobb, mint egy ízfokozós szendvicskrémmel megkent fehérkenyeres-sonkás-sajtos szendvics, vagy egy “macska körmét, kutya szőrét” is tartalmazó kenőmájassal megsimogatott paprikás zsemle (youtube videókat figyelembe ajánlok) …hát az egészségünknek és a vonalainknak biztosan…

 

Pikk-pakk szendvics

2 szendvics

4 szelet rozskenyér

4 szelet téglalap alakra felvágott tofu v. seitan/búzahús

Szeletelt zöldségek

 

Pác a tofura

2 sandwich-re, 4 szelet tofura

1 teáskanál sűritett paradicsom

1 teáskanál dijoni mustár

1 evőkanál szójaszósz

1 evőkanál nemes élszetőpehely (opcionális)

1 teáskanál olivaolaj

csipet só

 

A pácot kézi habverővel keverd simára és kend meg vele a tofu szeleteket. Azonnal is kisütheted, vagy hagyhatod állni őket a hűtőszekrényben.

Süsd ki tapadásmentes serpenyőben a tofu szeletek mindkét oldalát. Olajat már nem kell pluszban használnod, mert a pác már tartalmaz eleget.

Tedd a kisült szeleteket két kenyér közé, addj hozzá friss zöldségeket és kész is vagyunk!

2 komment

Címkék: reggeli receptek tofu

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr364459255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VeganPower 2013.02.11. 10:46:21

Én olaj nélkül csinálom a pácot (gondolom Berta, már Te is :)), helyette teszek bele egy kis almaecetet és Vegeta Naturella fűszerkeveréket. Olaj nélkül sütöm ki a sütőben. Ez a kedvenc szendvicsem. :)

eddmagad 2013.02.11. 10:48:46

@VeganPower:
Igy van! :)) Szuper otlet! Mar en sem hasznalok olajat semmihez, ebben a receptben is kihagyom es igy sutopapirral kibelelt tepsiben sutom meg a tofuszeleteket. Sokszor lapul a taskamban egy ilyen szendvics! ;)
süti beállítások módosítása