2012.11.11.
13:02

Rozmaringos-mazsolás kekszek

DSC_0348.jpgEz a keksz recept nálam egy szimpla, alap keksz receptté vált, persze az itt használt fűszerek nélkül. Ezt rengeteg verzióban elkészítettem már és kedvemre variálom édes vagy sós kiadásban, illetve a különböző fűszerek használatával is más és más ízvilágú, egészséges, otthonkészített kekszeket tudunk se perc alatt összedobni. És megint csak a rengeteg olaj helyett egyszerűen banánt használtam! Annyira gyors és egyszerű ezeknek a kekszeknek az elkészítése, hogy nekem eszembe sem jut ilyesmit boltban vásárolni. Remélem ezek után neked sem fog! :)

 

Rozmaringos-mazsolás kekszek

Kb. 12-15 db

1 ¼ pohár teljes liszt (lehet tönköly, rozs, zab)

2 evőkanál mazsola

1 evőkanál rozmaring

1 ½ teáskanál sütőpor

½ teáskanál szódabikarbóna

¼- ½ teáskanál só

1 közepes banán

kb. ½ pohár növényi tej

 

Zablisztet zabpehelyből otthon is elő tudsz állítani. Őröld meg a zabpelyhet kávédarálóban!

 

Lépések:

1. Melegítsd elő a sütőt 210 fokra!

2. A száraz összetevőket keverd össze egy tálban. Add hozzá a mazsolát.

3. Villával törd össze a banánt, hogy banánpürét kapjál. Add hozzá a száraz összetevőkhöz és fakanállal keverd össze őket. Egy száraz, morzsás állagú keveréket kell kapnod.

4. Végül önts hozzá 1/3 pohár növényi tejet először, és kanállal dolgozd össze a keveréket. Ha túl sűrű, adj hozzá még tejet. Én összesen ½ pohár tejet szoktam használni, szerintem így lesz a kekszeknek a legjobb állaga. (Ekkor lehet, túl hígnak tűnik a tészta, de nem az.)

5. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazz evőkanálnyi mennyiségű tésztát, és az ujjaiddal kicsit igazítsd el őket. Nem kell túlformázni, a sütés majd megoldja. Süsd őket kb. 15 percig, vagy amíg a kekszek szép aranybarnává válnak. Fogyaszd őket köretként bármilyen ragus ételez, levesek mellé, reggelire, uzsonnára, előételként stb.

Szólj hozzá!

Címkék: receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr914901744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása