2012.12.06.
17:11

Pikáns-paradicsomos sárgaborsó leves

ArmenPeaSoup3.jpgA sárga felesborsót sosem szerettem igazán. A menzán kapható lisztes sárgaborsó főzelékről meg rémálmaim vannak mai napig. Viszont mostában rengeteg új ízt fedezek fel és megszeretek olyasmiket, amit korábban messze elkerültem. Ha te is hasonló viszonyban állsz a felesborsóval, akkor adj egy esélyt ennek a levesnek. Főleg egy hideg téli estén, mint amilyenek a mostaniak.

 

Pikáns-paradicsomos sárgaborsó leves

2 adag

1 nagy vöröshagyma

Kb. 2 sárgarépa

Kb. 2 darab burgonya

1 pohár sárgaborsó

Fűszerek:

2 db babérlevél

1 evőkanál pirospaprika

1 teáskanál őrölt kömény

½ teáskanál gyömbér

½ teáskanál curry

1 teáskanál fokhagyma granulátum

½ teáskanál fahéj

1 teáskanál kakukkfű

3-4 evőkanál sűrített paradicsom

1-2 evőkanál máz vagy juharszirup

1 citrom leve

Só, bors (ízlés szerint)

 

Lépések:

1. A sárgaborsót mosd le alaposan, majd 2 pohár vízben fedő alatt főzd meg.

2. Egy másik edényben párold meg bő vízen a felaprított hagymát. Majd add hozzá a felkarikázott sárgarépát. Öntsd fel kb. 3 pohár vízzel, sózd meg, és fedő alatt kezd el párolni. 10 perc után add hozzá a feldarabold horgonyát is, majd a fűszereket. Folytasd a főzést fedő alatt.

3. Amikor a répa és burgonya már eléggé megpuhult, add hozzá a megfőtt felesborsót is.

4. Keverd a leveshez a sűrített paradicsomot. Főzd össze az egészet kb. 5 perc alatt.

5. Majd ízesítsd még sóval, borssal és mézzel/juharsziruppal. A legvégén (ha már lekapcsoltad a tüzet) add hozzá a kifacsart citrom levét is.

6. Tálald forrón, esetleg kesu ’’tejszínnel’’ és chilivel a tetején. 

Szólj hozzá!

Címkék: leves receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr54951440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása