2012.12.07.
12:01

Zöldborsó Guacamole

guacamole001(pp_w682_h454).jpgAzt hiszem, mindenki szereti a guacamolét, illetve azt a hangulatot, amikor átjönnek a barátok, és egy asztalra kitett nasi mellett ‘’elpéntekestézünk’’. Na ez a recept, pont egy ilyen alkalomra készült. És mivel gyakran nem lehet szép avokádót kapni, illetve nagy társaságra kicsit drága is lehet, zöldborsót használtam helyette. Színében gyönyörű, krémes mártogatóst kaptam így is. Sőt lehet mondani, hogy ez a verzió a hagyományos guacamole ’’low-fat’’ változata lett, hiszen avokádó helyett borsó került bele.

 

Zöldborsó Guacamole

kb. 2 pohár

2 pohár fagyasztott zöldborsó (kiolvasztva)

1-2 fokhagyma gerezd (összepréselve)

1 citrom leve (vagy 2 lime leve)

1 kisebb lilahagyma vagy újhagyma (felaprózva)

1-2 paradicsom (felaprítva)

Só, bors, chili

Pár evőkanál növényi tej vagy víz (tejjel krémesebb hatású lesz)

Bármilyen zöldfűszer felaprózva (petrezselyem, metélőhagyma, bazsalikom)

 

Tipp: A guakamole krémességét és állagát te állítod be attól függően, hogy mennyi növényi tejet vagy vizet használsz. Én kb. 3 evőkanálnyi szójatejjel szeretem.

Az én kedvencem metélőhagymával készül, amit akár szárított formában is használhatsz, ha nincsen friss. A kapros változat is isteni, habár ekkor már messze elutaztunk Mexikótól.

 

Lépések:

1. A zöldborsót, citromlevet, fokhagymát pici sóval és pár evőkanál vízzel vagy növényi tejjel turmixold krémesre egy botmixer vagy egy turmixgép segítségével.

2. Add a krémhez a felaprózott hagymát, paradicsomot és zöldfűszereket.  Ízesítsd még sóval, borssal, chilivel tetszés szerint.

3. Pihentesd a hűtőben fél óráig, hogy összeérjenek az ízek. Tálald DM-ben vagy Rossmann-ban kapható szezámos tönköly chips-el (Alnatura Dinkel Kräcker Sesam / Ener Bio Dinkel-Vollkorn-Cracker mit Sesam) vagy akár pirítóssal. Szendvicskrémként is tökéletes.

Szólj hozzá!

Címkék: receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://eddmagad.blog.hu/api/trackback/id/tr334952786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása